Geschiedenis

De verzameling is begonnen in 1988. Doordat mijn ouders gingen verhuizen, en de koffiemolen niet meer mee mocht, heb ik hem in mijn keuken opgehangen. De schoonouders zagen de koffiemolen hangen, en gaven hun koffiemolen ook aan mij. Tja, en dan begint het. Je komt op een rommelmarkt en ziet voor een zacht prijsje een schootkoffie- molen, dus neem je hem mee.

Binnen de kortste tijd staat de vensterbank er vol mee. Door verhuizing ga je meteen maar een plank in de nieuwe keuken hangen. Ook 1 muur konden wij gelijk “behangen”met koffiemolens. Na enige jaren zijn we uitgeweken naar de bijkeuken, waar ook nog “kale”muren waren. Intussen hing die ook helemaal vol. Dan maar naar de gang toe, waar wij nog een kast konden plaatsen voor de schootkoffiemolens.

In 2012 zijn wij verhuisd naar een boerderij met een grote schuur, waar wij onze verzameling koffiemolens allemaal bij elkaar hebben gehangen en gezet. Ook andere oude spullen komen nu veel meer tot zijn recht.

Graag willen wij ook dat andere mensen de verzameling koffiemolens en andere oude spullen, waaronder gereedschappen e.d. van de land en tuinbouw kunnen genieten. Vandaar dat wij gestart zijn met

DE KOFFIELEUT 
Waar u een  heerlijk een kopje koffie of thee kunt drinken met iets lekkers erbij.
Uiteraard is er ook frisdrank.

Intussen bestaat de verzameling uit meer dan 1000 schoot en hang koffiemolens en meer dan 350 koffie en theepotten.

>Door kerk- en rommelmarkten probeer ik mijn verzameling hangkoffiemolens nog steeds uit te breiden, wat wel steeds moeilijker wordt, maar dat geef niet. Ook op marktplaats bieden wij regelmatig.

Intussen heb ik op een verzamelbeurs gestaan, wat ontzettend leuk was, Ook in de “glazen kast”van de Bibliotheek in Oostvoorne hebben er enkele voor 2 maanden mogen pronken in 2007.

In  2012 heeft er een gedeelte van de schootkoffiemolens in Museum den halve Maen in Tinte mogen staan in een vitrine.